Alex Tabaxi Klaner





 


Huvudstad  Deep Jungletree

Clan 1  Trees of Water
Clan 2  Poisonous Leafs
Clan 3  Grinding Branches
Clan 4  Dark Roots
Clan 5 Mountain Tree

*Shadows in the Wind (Shadow) (min karaktär)


Tabaxi:

Rasen Tabaxi är uppbyggd utav 5 klaner med 1 gemensam huvudstad som styrs utav 1 representant utav varje klan.

Dem håller sig gärna för sig själva men skickar då och då caravaner utanför sin jungel för att kunna införskaffa sig information om omvärlden samt nya teknologier som upptäkts.

Deras krig med Thri-kreen har hållit på sedan den gamla tiden och har därför aldrig vetat hur riktig fred känns förutom under korta perioder som Thri-kreen varit i en from utav dvala, har även varit i strider med andra raser som fanns på ön tidigare som ville åt resurser i deras djungel.

Thri-kreen har legat i en form utav dvala de senaste 150 åren som då har gjort att dem inte varit lika aktiva så Tabaxi har inte behövts att lägga lika mycket energi på att trycka tillbaka Thri-kreens utposter.

Tabaxi lyckades lista ut vad det är som gör att Thri-kreens går i dvala och det är när tillräckligt många raser har blivit utrotade så finns det inte tillräckligt med mat för dem längre och då går större delen utav deras bosättningar i dvala och endast ett fåtal är vakna och tar hand om dem andra.

Nu de senaste 40 åren har nya raser anlänt till ön från andra delar utav världen och med detta så har även Thri-kreen börjat att vakna till liv igen.

Med detta så har Tabaxi skickat ut flera ambassadörer till de olika bebyggelserna från de nya raserna för att varna om den uråldriga faran som är på väg att vakna till samt även att skaffa sig allierade i kriget mot dessa.


Deep Jungletree: 1 Burning Fire (Fire) 2 Bubble of a Cauldron (Bubble) 3 Drifting Cloud (Cloud) 4 Edge of the World (Edge) 5 Arctic Mark (Mark)

Staden är byggd uppe i träden med broar mellan alla hus med de närmaste mark är byggde på ungefär 25 meters höjd.

De olika nivåerna som husen är byggda på är också indelade efter social rang, med de i lägst rang bor närmast marken och de i högst rang bor högst upp. 

I mitten utav staden har det byggts ett stort centrum där man istället för att bygga broar mellan alla träd har byggt golv som går mellan flera träd och i flera olika våningar.

På våning 1 finns de vanligaste utav affärer och taverns (sovplatser och vanlig äventyrs utrustning samt mat) (rang 1)

På våning 2 finns simplare smeder (vapen och rustningar) (Rang 1)

På våning 3 finns Tabaxis Armé bas samt anslagstavlor för personer som vill sätta upp förfrågningar om hjälp (polis och quester)(rang 1)

På våning 4 finns betydligt finare värdshus och affärer. (de bästa råvarorna, finaste sovplatserna samt den bästa utrustningen) (rang 2)

På våning 5 finns de mer beryktade smederna samt även de magiker som rasen har. (bättre vapen och rustningar och magi affärer(rang 3)

På våning 6 ligger the council house. Det är här de olika representanter för de olika klanerna träffas och planerar rasens och staden olika vägar.(bättre questar) (rang 4)



Clan 1  Trees of Water: Sea of Opportunity (Sea)

Denna clanen ligger nära en flood och får därav sitt namn. Clanen är mer inriktad på lantbruk än de andra clanerna och står därav för den större delen utav mat produtionen för rasen.
Mycket utav maten de produserar är från fiskefarmar och odlingar på platåer uppe i trädens toppar.



Clan 2  Poisonous Leafs:  Stout Wind (Wind)

Denna clanen ligger i det området som har flest giftiga plantor och djur och får där av sitt namn. Clanen är mer inriktad på att produsera olika former utav gifter som kan hjälpa hela rasen i kriget mot Thri-kreen. Dem kör likt Trees of Water odlingar på platåer men dessa har även stora mängder giftiga plantor, sen föder de även upp olika giftaga djur.


Clan 3  Grinding Branches: Magic Wish (Wish)

Denna klanens område har större mängder stenar och kullar där av får dem deras namn. Klanen är mest inriktad på bygge och står för strre delen utav byggmaterial (sten, trä och lera)



Clan 4  Dark Roots: Two Fang (Fang)

Denna klanen bygger inte sina hus uppe i träden som resten utav rasen utan dem gräver tunnlar kring rötterna utav stora träd där av deras namn. klanen hittar tackvare detta mycket rötter och svampar som är bra i dess helande natur samt kan stärka ens magi så de flesta magiker kommer från denna klanen. Klanen förser även resten utav rasen med dessa rötter och svampar.



Clan 5 Mountain Tree: Jewel of the Mountain (Jewel)

Denna klanens område ligger vid bergskedjans start så mycket utav deras område är ojämnt och har även endel grottor. (är fortfarande i djungeln) Klanen inriktar sig mer på utvinnandet utav olika mineraler och även hanteringen utav dessa. De flesta smeder kommer från denna klanen.


//Alex. Info kring Tabaxi rasen och dess städer. Alpha 1.4 D&D 5th.

Popular posts from this blog

Ogors Vs. Sylvaneth

Dreadd city vs Sylvaneth

Söner mot Systrar