D&D 5th Sessions Recap

 


(Karta över "Det nya landet" - Alpha 1.4)


Session 1: Tabaxin i Gråsten 
GM: Christoffer

Tabaxi scouten Shadow (Shadow in the wind) befinner sig i arkstaden Gråsten, lång ifrån sitt hem.
Väl här blir han kontaktat av det magiska kollektivet i staden. Där deras representant Mort Gundash, ber Shadow att undersöka rykten om en lokal krigsherre som skall ha en bas i hamnen.

Shadow tar sig ann uppdraget och rekryterar en medhjälpare i form av mörker alven Dowisha.
Tillsammans infiltrerar de byggnaden nere i hamnen. Och upptäcker där hur krigsherren Kaska, en varelse av "hajfot" rasen. Smider planer att få arkstaden på fall.

Shadow och Dowisha bränner ner byggnaden, och flyr igenom kloakerna. Under flykten får de bekämpa svamp folk och zombier. Innan de återvänder till ytan, och får sin belöning.
Under sin resa finner även Shadow en skadad pseudodragon, vilken han adopterar och börjar hjälpa till läkning.

NOTISER: Shadow fångar en pseudodragon. Dowisha intoduceras. 



Session 2: Isirius på tu man hand
GM: Alex

I det nya landet har ett gäng äventyrare bildat ett guild/gille. En av dessa grundare är kustmänniskan Isirius Kragh. Som i denna session fått ett uppdrag att undersöka ett försvinnande av bybor. Vår wizard reser till den plats som försvinnanden skett, och undersöker området grundligt.

Han dyker ner i floden och finner basic healing herbs, för dueller i konversation med de hatade(i hans ögon) sjöfolk/sjöjungfrur. Och till sist finner lite utrustning och ett goblin camp.

Isirius anfaller goblin campet och strider igenom dess medlemmar. Till det att endas en goblin står kvar vid liv. Då Isirius kan tala i goblins tungmål så samtalar han med denna. Och lyckas rädda de fångar som finns i campet, och rekryterar goblin kämpen till gillet. Som dess nya kontraktsman.  Byborna återförenas med sina familjer, och Isirius och dennes gilles rykte ökar.

NOTISER: Goblin mannen Yemen rekryterar till gillet. Isirius fann havsbaserade healing herbs(sk. Bathic herbs)



Session 3: Spindelgrottans mörker
GM: Pontus

Isirius och Shadow är ute på resa när en skum person säljer dem information om ett potentiellt bandit gömställe. De båda hjältarna undersöker dessa rykten och finner mycket riktigt en grotta, men med endast döda, och sargade rester efter dess inneboende.

Snart visar sig grottan vara full med stora spindlar, vilka utnyttjar mörkret för att försöka fånga inkräktarna. Isirius och Shadow strider hårt, och lyckas döda en hel drös med mång benande kräk. Samt deras moder, nästets ledare en gigantisk spindel.

Striden är lång och kämpig, Isirius tar mycket stryk, men till sist så segrar de båda hjältarna. Och de lämnar grottan lite rikare i sinnet, och med ett gott minne.

NOTISER: Isirius plocker på sig 4st dödskallar, Shadow samlar på sig en massa gift från de dödade spindlarna.


Session 4 -  Kidnappningen
GM: Christoffer

Shadow och Yllari är på genomresa av kuststaden där gillet är beläget. När de springer på goblin pysslaren Liz "Fix" Rizzle, och dennes trasiga dragvagn. Hjältarna assisterar vid reperationen och får sedan skjuts. Väl framme vid Liz verkstad blir hon mött av Isirius som påpekar att Författaren ställt till med trubbel. Yllari & Shadow får ett uppdrag av Liz att agera brevbärare till en av ledarna för "Själs dränerar kulten".

Hjältarna söker efter personen, en högpräst vid namn Chaloce. Och finner till sist denne svårt misshandlad. De får även veta att ett barn tillhörande kulten kidnappats, och att dennes återvändo nu står i deras händer. Shadow och Yllari följer spåret till en annan kult/sekt vid namn "Vilans väktare". Fanatiker som vill utrota allt som är odött, och dem som tjänar dessa.

Hjältarna infiltrerar sektens högkvarter genom att klä ut sig, och finner det kidnappade barnet.
Som visar sig vara ett skelettbarn vid namn "Illy" (Ilvyra Nerov).
Trion flyr sedan igenom kloakerna, springer på ett par dåligt byggda fällor, samt dess skapare en feg kobold vid namn W'raak.

Illy återvänds till själs dränerarna och våra hjältar får sin belöning. Därefter färdas de till Liz som bjuder dem och Isirius på mat. Medan de lyssnar på när Författaren städar verkstaden för att sona sina missöden. 

NOTISER: Illy, Chaloce, Själs dränerarna, Vilans väktare, Liz, Författaren introduceras.


Session 5: En barbar, en tabaxi, tre dussin zombier
GM: Christoffer

Gillet får i uppdrag att övervaka en manifestation som sker i staden mellan Själs dränerarna och Vilans väktare. Läget är spänt och våldet hänger i luften. Yllari och Isirius vaktar över Vilans väktare, medan Roland och Shadow tar Själs dränerarna.

Manifestationen går bra till en början, innan en rök sprider sig bland Vilans väktare och förvandlar många utav deras medlemmar till zombier, som går till attack! Våra hjältar bekämpar dessa och börjar sedan utreda hur, vad, och varför detta sabotage mot manifestationen skedde. Mycket pekar på själs dränerarna och deras medlemmar. Men våra hjältar är inte helt övertygade....

Roland och Shadow leder en lång och väldigt kämpig jakt på ledtrådar, vilket för dem till en av förrådsbyggnaderna i hamnen. Väl där möts de av Jiangshi-varelsen/zombie kvinnan Cai K’cien-si, och hennes odöda bundsförvanter. Hjältarna strider hårt mot dessa zombier, som är något utöver de vanliga odöda de kämpat emot tidigare. Men genom att sätta eld på byggnaden så lyckas de att bekämpa zombie fienderna.

Cai K’cien-si(eller bara Cien) plockas upp av Roland som nochalant rusar igenom staden med zombie-kvinnan på axlarna. Samtidigt som han skriker ut "Rrrrrroooooooolllllllaaaaaannnndddddddd".
Hon överlämnas sedan till själs dränerarna som påbörjar en fängsling och förhör utav den odöde.
Samtidigt som gillet belönas för ett väl utfört uppdrag.

NOTISER: 
Cai K’cien-si(Cien) introduceras, Grochnat och dennes gren av själs dränerarna nämns, klyftan mellan SD & VV blir större.


Session 6: Aquees kallar på Shadow
GM: Christoffer

En kort session/äventyr där Shadow under en natt får genomleva mörka visioner och hallucinationer.
Han får se varelser som inte existerar, bära vapen som är för hans sinne omöjliga. Samt möta legender som Kaska, Grochnat, Dr. Aweny Morr och Hjärn-maktens armé.

NOTISER: Varelsen Aquees, den som står i mitten introduceras/benämns.



Session 7: I facklornas sken
GM: Alex

Isirius Kragh skickas ut av gillet för att skydda en satyr kvinna vid namn Teseria.
Då Isirius har goda kunskaper om historik och sägner så kommer han lätt överens med Teseria.
Tillsammans ger de sig ner i en sandtäckt ruin. Som skall innehålla kunskap och artifakt som skulle gynna Teseria och hennes folk. Du templet en gång huserade riter tillägnade hennes gud.

Paret undersöker ruinen, och finner odöda skelett väktare, fällor, skatter OCH fram för allt; själv tändande facklor! 
Isirius var lyrisk över dessa. Dock så leder deras utforskning av tempel ruinen till en huvudkammare. Där deras intrång uppväcker en mumie och dennes odöda tjänare.

En strid för livet följer, och paret får kämpa hårt för att inte bli del av ruinens döda samling.
Men till sist lyckas de besegra mumien, mycket tack vare att ruinen/templet de befinner sig i amplifierar Teserias krafter och böner.

Efter att ruinens väktare är besegrade, och andra hot är undanröjda. Sammanstrålar paret med Teserias folk, och hon tar farväl av sin väktare. Ty nu skall de påbörja en mödosam men givande utgrävning av templet. och se vilka skatter som kan finnas där inne som paret missade under sin första titt.

NOTISER: Själv tändande facklor!!, Teseria introduceras. Isirius samlar på sig ett par "ökenskallar"/dödskallar. 


Session 8: Mio's Uppdrag
GM: Pontus

Isirius, Roland, Yllari och Shadow finner sig i en alkemist affär, där de träffar den underliga samt lika mystiska kvinnan "Mio". Denne ber våra hjältar att rensa ut ett gömställe/område på invaderande goblins. De reser snabbt dit och börjar arbeta sig igenom samlingen av goblins. Lite till Isirius förtret då denne gärna samtalat med goblinsen INNAN Roland klöv sönder deras huvuden....

Hjältarna tar sig in i ett gömställe beläget i ett berg där de dödar ännu fler goblins och stöter på en grupp hobgoblins. En rejäl och hårdnackad strid startas, med efter goda strategier och starkt samarbete så segrar gruppen.

Hjältarna söker igenom basen, och finner i dess inre en helgedom, till en okänd person.
Mio uppsöker oförväntat upp gruppen på denna plats. Och de delar på ett kort samtal, som endas ökar gruppens frågor kring denne person.

Frågor och svar får vänta till en annan gång får de dock till svar. Och våra hjältar får nöja sig med sin belöning så länge.

NOTISER: Mio introduceras, Isirius chockar gruppen med att tala goblin.


Popular posts from this blog

Ogors Vs. Sylvaneth

Dreadd city vs Sylvaneth

Söner mot Systrar