The Story So Far ... Nedloda

 





"Nedloda är en värld skapad för att husera krigsherrar. Så antingen är du en, eller så tjänar du dem! Så vilket är du, däggdjur?"
                                                                                                //Kaska


Många år efter att Ark städerna öppnat sina portar till den läkta världen, så fann sig tre vandrare på en dammig väg omgärdad av träd, i riktning mot byn Bro-Ö och arkstaden Gråsten.. De val och motgångar dessa vandrare mött i livet hade lett dem hit i en jakt på lycka, rikedomar och hem.

Först hade vi Griphook, en Goblin i en Nasares yrkesroll. Född handelsman, med livet format efter jakten på rikedomar och makt. En klurig varelse, redo att slita halsen av dig och göra detta med ett leende på läpparna.

Denne Goblin Nasare reste ovanpå ryggen av en väldig ork, vid namn Gorbat.
En slav i allt utom titel, vars enda uppgift var att skydda sin herre och slå in trynet på alla som försökte stå upp emot denne. Blint lojal och fruktansvärt vidskeplig, föredrog orken att lämna tänkandet åt sin herre. Ty det var då denne belönades med mat om han skötte sig.

Sist hade vi en mörkeralv, lika mystisk som dödlig. Cuvanos, mannen med de många ansikten. En legend från den mörka tiden då kriget mellan hav och land härjade.
En lönnmördare av sällat sådat slag, och en mästare av förklädnad. Cuvanos hade för århundraden sedan blivit dräpt men nu åter vaknat igen. Inte som en odöd, utan som en Mörkerfödd. En levande relik från historien. Cuvanos viste inte varför han återvänt till Nedlodas värld, men var fullt bestämd över att återupprätta sitt rykte som den yttersta lönnmördaren i riket.

Dessa tre vandrare sökte det Gråsten kunde erbjuda av vitt skilda anledningar, men oavsett vad som drog dem till arkstaden. Så skulle deras handlingar att sätta stenar i rullning, som skulle förändra världen och de krigsherrar som regerade över denna….

En timmes färd ifrån att anlända till bro-ö, mötte vandrarna en varelse sittande på ett fallet träd i vägkanten. Denna främling fångar deras ögon då vid närmare granskning denne visade sig var en Hajfot. En av de många havsvarelser som ibland reser sig ur havet och vandrar landet och dess riken.

Hajfoten är klädd i en regala som förde vandrarnas tankar till en krigsledare eller adelsman. Trots det damm som denne borstade av sig, vilket visade många tär och hål i kläderna. Som om att hajen precis lämnat en strid eller ett brinnande hus...

Vandrarna hälsade hajfoten, och efter introduktioner så tog dem alla följe mot Bro-ö.
Under sin färd presenterade hajfoten sig som Kaska, en man som varit på en väldigt, väldigt lång resa. Och som nu längtade efter att komma hem och i hans ord ”ställa saker och ting, till rätta”. Han kunde även förmena att Cuvanos var en skuggfödd, vilket denne konfirmerade dock utan att erhålla sitt äkta namn.

Vid Bro-ö’s utkanter så bad Kaska farväl, och erbjöd de resande uppdrag om dessa någon gång skulle befinna sig i Gråsten. Efter detta så dök hajfoten ner i floden som givit Bro-ö sitt namn och försvann under ytan i riktning mot Arkstaden.

När Griphook och Cuvanos anlände till arkstaden tog det en dag för dem att greppa sitt nya hem. Denna gigantiska stad full av ett myller med intryck, folkslag och möjligheter!

Griphook ovanpå sin tjänares rygg tog omedelbart kontakt med handels gillet i staden, och stiftade bekantskap med legender som Glymt Coppervein. Den rödlätta dvärgen som ansåg att handel och gemenskap gick hand i hand. Ty det finns inga affärer om man missunnar sina kunder. Och den hårdföre Asksilver, en annan dvärg man som i sitt fall inte låter sig vikas för någon form av prutning av sina priser. Det tog inte lång tid för Griphook att göra ett namn för sig, och i sin tur låsa upp alla de privilegier som ett gille för med sig.

Efter detta uppsökte Griphook Kaska, som hade ett tillhåll i den lokala hamnen.
Väl där gick det upp för goblin’en och dennes ork väktare att Kaska var i själva verket en välkänd krigsherre av havet. Som efter år av att ha vart försvunnen nu återvänt.
Kaska hade stora planer, och behövde allierade. Han behövde material till en bas, proviant till sin återupprättade armé, och information om sina fiender.

Griphook var villig att ge krigsherren allt detta… för ett pris.

Cuvanos i sin tur drog på sig en förklädnad av en gammal man, och begav sig ut på gatorna.
I jakt på kunskap och rykten. Ty för att återfå sitt forna rykte så skulle det krävas uppdrag av extraordinär skicklighet. Det gick snabbt upp för Cuvanos att endast en man i Gråsten hade det inflytandet och ondska att ge ut sådana uppdrag var Snake.

I sin förklädnad drog Cuvanos sig ner i Gråstens myller av katakomber i jakt på Snake’s och dennes gille ”De onda huggormarna”(Vicious Vipers)gömställe.
Cuvanos visste inte vart detta gömställe låg, men med sina egenskaper och bitar av minnes från den svurna tiden så fann han sig vid en stor port, någonstans i hjärtat av arkstaden.
Han hade aldrig varit där tidigare, trots det kom det ur hans minne kom ett ord som han yttrade i sin ensamhet; ”Naja-Anguis”

Portens gömda lås vreds om, och öppnades.

Cuvanos fann sig i ormens näste, en himmel av mördare, tjuvar och drägg.
Tusen ögon synade den gamla mannen som sökte audiens med ormhuvudet.
Snake fann den modige, eller kanske dumdristige gamle mannen underhållande och bad denna att tala. Cuvanos sade sig representera den legendariska ”mannen utan ansikte” och ville nu bevisa för världen att denne återvänt. Snake i sin tur var skeptisk, men valde att följa den gamles förfrågan. Ett mord utlystes, och Cuvanos accepterade.

Senare på kvällen möttes Griphook och Cuvanos upp och förde under den kommande natten långa samtal. De båda var i behov av kontakter, och pengar. Griphook hade talets gåva och möjligheten att få fram förnödenheter och utrustning, Cuvanos i sin tur hade tillgångarna att göra sig av med de hinder som skulle kunna stå i vägen för paret.

En ohelig allians slöts denna kväll, som skulle få arkstaden att skälva.

 

**********************

Observera: Detta är en äldre text sammanfattad kring det spel som födrevs i spelsystemet "Svärdets Sång". Detta äventyr har lagts på is, för att vi kunde spela igenom Drakar & Demoner somt D&D 5th.

Popular posts from this blog

Ogors Vs. Sylvaneth

Dreadd city vs Sylvaneth

Söner mot Systrar