Bolt Action: Markus Sista Ställning






"Ni shagu nazad! Vpered, vpered!"



Efter att ha skoningslöst jagat Markus trupper över ett par dagar hade dessa tagit sin tillflykt till en kuststad. Där de tack vare sina väl-indoktrinerade rutiner satt upp ett starkt försvar, och ett killing field emellan sig och CH's trupper.

De hade havet i ryggen, och fienden framför sig. Hjälp var på väg, de behövde bara hålla ut.

På andra sidan fältet var CH bekymrad.

Jakten på Markus trupper hade lämnat en stor del av hans armé på släptåg. Och med risken att förlora hamnstaden, så hade han inget val förutom att gå till attack. Han behövde ta mark och det var snabbt! Men han saknade tanks och annan tyngre utrustning. Dock hade han män, och om det var något han var bra på så var det att kasta deras liv i döden.

Med en linje artilleri till att regna död och förintelse ner över försvararna, så skulle han sedan skicka fram en röd våg av shtrafbat och gevärstrupper. De skulle rusa mot fienden, och om de ens skulle tänka tanken att retirera... låt oss säga att hans NKVD soldater skulle vara redo.



*************************************

*Invigning av det uppiffade hobbyrummet + mina nya Thousand Sons tärningar!
*Markus tyskar vs CH's Ryska/Röda våg.
*Striden tog straxt över 7h att genomföra.
*Man tog poäng genom att hålla kyrkan, ett designerat hus samt förstöra/beskydda en transport. Som skulle passera igenom stridszonen.
*Markus hade färre trupper, men bättre manskap. 
*CH hade mängder av vanliga trupper, lite artilleri och en hel del straffångar!
*Markus Fallskärmsjägare höll en skyttegrav och gjorde starkt ifrån sig.
*CH hade väldigt tur med artilleriet, och nämnvärt var när han fick igenom Observatörens kallelse om ett anfall. Vilket för ovanlighetens skull resulterade i mängder av 6'or, och väldigt många döda tyska trupper. Detta anfall lämnade Markus utan transport att försvara, samt tog bort en stor del av de få trupper han hade. Dock fortsatte de att kämpa!
*De sista rundorna resulterade i en svärm av ryssar som sprang in och tog över de viktiga positionerna. Medan Markus tyskar gjorde självmordsanfall vilket lämnade dem döda. Men med hedern i behåll.
*I slutet av matchen hade CH "bara" förlorat en full trupp* i en Commissar.
*Markus hade förlorat allt utom ett par kämpar som snabbt överumplades och tvångsrekryterades till CH's shtrafbat trupper.
*Markus sniper skall även prisas för sitt jobb med att döda spanare och fler. Där han satt i klocktornet likt en mordisk Quasimodo. Det krävdes ett par mortar angrepp och att halva klocktornet sprängdes bort av CH's ZIS-30 innan denne dödades.

Slutresultat: Markus 0 - 3 CH'




"Pobeda za nami !!"

























(TÄRNINGARNA som krossade Markus trupper och stridsvilja!)






Popular posts from this blog

Ogors Vs. Sylvaneth

Dreadd city vs Sylvaneth

Söner mot Systrar